24MX – Supercross

Info

Vad?

Logo - sub-page

När?

08/10/2016
15:00-21:15

Var?

Logo Tele2 - info

Supercrossen är tillbaka på Tele2 Arena!

Världens bästa supercrossförare gör upp på en utmanande, fullskalig supercrossbana.

Supercross_mx24_0421  Supercross_mx24_0223

Den 8 oktober 2016 fylls Tele2 Arena med 6 000 ton sand, jord och lera som förvandlas till en spektakulär bana skapad för hårresande racing. I startfältet finns några av världens absolut bästa förare från USA och Europa samt våra svenska utmanare. De gör upp på en extremt krävande bana, konstruerad av professionella banbyggare från USA. Med upp till 30 meter långa hopp där förarna kan nå 10 meter över marken, bäddas det för en spektakulär tävling.

År 2014 genomfördes den första supercrosstävlingen i Europa på en fullskalig supercrossbana inomhus – 24MX International Supercross & Freestyle MX på Tele2 Arena. Nu är tävlingen tillbaka med ett imponerande startfält och ett spännande program för hela familjen.

Förutom supercrossracing bjuds det även på Freestyle MX av högsta klass. Världskända och våghalsiga FMX-förare kommer att utmana sig själva och framföra en helt galen show med hopp och trick som är snudd på ofattbara.

Tips: Ljudnivån är hög. Det finns öronproppar att köpa på arenan om man känner obehag. För små barn är det bra att ta med hörselskydd.

Vad är supercross?

Supercross är en av de mest extrema och spektakulära motorsporter som finns, där världens bästa atleter tävlar mot varandra på arenor. De tävlande gör upp på otroligt krävande banor med massor av hopp och kombinationer av hinder.

Vad är fmx?

Förarna i denna sport använder sina motorcyklar för att göra helt galna, akrobatiska trick i luften. De hoppar mellan en ramp och en landning med 25 meters avstånd emellan och är upp till 10 meter över marken, samtidigt som de gör trick såsom bakåtvolter. Extremt, spännande och spektakulärt!

FULLSKALIG SUPERCROSSBANA

Program