24MX – Supercross

8 april, 2016

24MX International Supercross 8 oktober 2016 Tele2 Arena

Supercrossen är tillbaka på Tele2 Arena i Stockholm! Världens bästa supercrossförare gör upp på en utmanande, fullskalig supercrossbana.

Den 8 oktober 2016 fylls Tele2 Arena med 6 000 ton sand, jord och lera som förvandlas till en spektakulär bana skapad för hårresande racing. I startfältet finns några av världens absolut bästa förare från USA och Europa samt våra svenska utmanare. De gör upp på en extremt krävande bana, konstruerad av professionella banbyggare från USA. Med upp till 30 meter långa hopp där förarna kan nå 10 meter över marken, bäddas det för en spektakulär tävling.

År 2014 genomfördes den första supercrosstävlingen i Europa på en fullskalig supercrossbana inomhus – 24MX International Supercross & Freestyle MX på Tele2 Arena. Nu är tävlingen tillbaka med ett imponerande startfält och ett spännande program för hela familjen.

Förutom supercrossracing bjuds det även på Freestyle MX av högsta klass. Världskända och våghalsiga FMX-förare kommer att utmana sig själva och framföra en helt galen show med hopp och trick som är snudd på ofattbara.

    • Fullskalig amerikansk supercrossbana som konstrueras av professionella banbyggare.
    • Imponerande startfält med några av världens absolut bästa förare från USA och Europa samt våra svenska utmanare. Klara för start är bland andra legenden Davi Millsaps, KTM, Martin Davalos, Husqvarna och vår största svenska utmanare Fredrik Norén, Honda.
    • Nytt tight tävlingsupplägg med nya klasser.
    • FMX-show av absolut högsta klass.

 

Staffan Bergman, Arrangör: ”Jag är stolt över att ha varit med om resan att ta motorcykelsporten in i sportens finrum. Nu är vi tillbaka på Tele2 Arena som är den perfekta platsen för Supercross och Freestyle MX i världsklass.”

Daniel Petersen, VD 24MX: ”Äntligen kommer vi tillbaka till Tele2 Arena med ett fantastiskt motorsportevenemang. Efter succén 2014 kände vi att detta är något vi måste göra igen. Den 8 oktober går 24MX International Supercross av stapeln för andra gången. Drömmen går i uppfyllelse igen och den här gången blir det ännu häftigare.”